Ronde van Colombia 2020 vandaag van start

Met een groot aantal kandidaten voor de titel , onder wie Fabio Duarte, de kampioen van vorig jaar, begint de Vuelta a Colombia vandaag in de stad Villa de Leyva.

Naast Fabio Duarte verschijnen zijn teamgenoot Óscar Sevilla (Team Medellín), Alexander Gil (EPM Scott), die onlangs de Ronde van Antioquia heeft gewonnen, als kandidaten voor de titel; Darwin Atapuma en Hernán Aguirre van Colombia Tierra de Atletas, en Aristóbulo Cala (Sundark Arawak), zijn ook kanshebbers voor een overwinning.

De 70e editie van de Ronde van Colombia, die wordt verreden van 13 tot en met 22 november, telt 1.196 kilometer verdeeld over tien etappes, waaronder een tijdrit van 22,2 kilometer. De Ronde van Colombia neemt de 135 wielrenners mee door de departementen Boyacá, Cundinamarca, Tolima, Quindío, Risaralda, Caldas en Antioquia reizen.

De Vuelta a Colombia begint vandaag met een etappe van 161,5 kilometer in Villa de Leyva en wordt afgesloten met een etappe van 100 kilometer in Medellín, allemaal te midden van strikte veiligheidsprotocollen om besmetting door de COVID-19-pandemie te voorkomen. De klimpartijen op Alto de La Línea, El Tambo en de 22 kilometer lange tijdrit tussen Chinchiná en de Torre de Cyprus de Manizales zullen de grote attracties van deze Vuelta zijn.

Bron :
Foto:ElTiempo