Santos bezoekt Mompox om de bouw van Colombia’s langste brug te bekijken

Zaterdag bracht president Juan Manuel Santos een bezoek aan gemeente Mompox in het departement Bolívar. Hij bezocht daar de bouw van Colombia’s langste brug dat een verbindingsproject is tussen Yatí en Bodega.

De brug “Roncador”, de langste in Colombia en de vijfde in Latijns-Amerika is naar schatting 2,5 kilometer lang en verbindt de Ruta del Sol en Troncal de Occidente met elkaar.

Het verbindingsproject van 12 kilometer bevat verschillende bruggen, waaronder de brug “Roncador”. Deze bruggen zijn zo gebouwd dat de scheepvaart in de rivier Magdalena niet verhinderd wordt.

Het project maakt deel uit van het infrastructuurplan dat in het land wordt uitgevoerd. “Een slagader die het land vanuit het noorden met elkaar verbindt”, zei de president.

In totaal zullen 12 steden profiteren van dit verbindingsproject waaronder Santa Ana, Talaigua, Cicuco, Magangué, La Gloria, El Banco, Guamal, Margarita en Mompox. De president benadrukte ook dat het project werkgelegenheid zal scheppen en Mompox uit haar depressie zal halen.