Santos herdenkt slachtoffers van het conflict

Vandaag is het in Colombia de nationale dag van de slachtoffers van het conflict. Op deze dag wordt er stil gestaan bij alle slachtoffers van het gewapend conflict tussen de rebellenbewegingen en de regering van Colombia. Colombia gaat al decennia gebukt onder geweld. In ruim vijftig jaar zijn er naar schatting 220.000 mensen door het conflict om het leven gekomen.

President Juan Manuel Santos en zijn vrouw geven aandacht aan deze dag door bomen te planten ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het conflict. De president plantte een mirteboom ter nagedachtenis van Angélica Bello en zijn vrouw, Maria Clemencia en de soldaat Wilson de Jesús Martínez.

De president nodigde het volk uit om bomen te planten en plantte zelf een aantal in de tuin van het presidentieel paleis speciaal voor de Nationale Dag ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het conflict.

Samen met zijn vrouw en andere ministers herdachten ze de slachtoffers op het Galán plein tegenover het presidentieel paleis, met de aanplant van 20 bomen, waarvan 18 mirtebomen zijn.
“De mirtebomen zijn zeer veerkrachtig, net zoals de slachtoffers in dit land zijn geweest”, aldus Santos.