Senator Iván Marulanda wil cocaïne legaliseren

De Colombiaanse senator Iván Marulanda van Partido Alianza Verde (groene alliantie partij) heeft als doel om cocaïne in zijn land te legaliseren. Het idee is om een wetsvoorstel goed te laten keuren waarbij de staat de drug via een strikt volksgezondheidsprogramma zal distribueren. Hij pleit voor staatscocaïne waarbij de Colombiaanse overheid zelf coke produceert en levert.

De senator sprak met VICE World News over zijn wetsvoorstel. Marulanda stelt dat de regering “de volledige coca-oogst van Colombia zal kopen”, als het congres het wetsvoorstel goedkeurt. Dit zal een jaarlijkse kostprijs van $ 680 miljoen opleveren. Daartegenover stelt hij dat de programma’s voor de uitroeiing van coca elk jaar vier biljoen peso ($ 1 miljard ) kosten. Het kost minder om de oogst te kopen dan om deze te vernietigen.

Marulanda voegt eraan toe: “In Colombia is persoonlijk gebruik van cocaïne legaal. Het is legaal vanwege een rechterlijke uitspraak waarin persoonlijke consumptie wordt erkend als een mensenrecht. In Colombia hebben we die vrijheden en kan de staat niet ingrijpen.

“Wat we echter niet hebben, is legale cocaïne om aan die vraag te voldoen. In plaats daarvan hebben we consumenten die in contact staan ​​met georganiseerde misdaadgroepen die hen cocaïne leveren op lokale drugsmarkten. Het is cocaïne van slechte kwaliteit en wordt vaak vermengd met ongereguleerde stoffen. Het is overal: op onze scholen, op universiteiten, in parken en bars. ”

De Colombiaanse senator hoopt dat het wetsvoorstel het gesprek over cocaïne onder het publiek zal openen. Het is de vraag of zijn vooruitstrevend wetsvoorstel goed gekeurd wordt aangezien president Duque kiest voor uitroeiing van de cocaplanten en zijn inzet mede wordt gefinancierd door de Verenigde Staten.

Het gehele interview is te lezen op VICE.

Bron :
edmtunes en VICE Foto:Joaquin Sarmiento