Slachtoffers van geweld in Colombia onderschrijven vredesplan

De door geweld getroffen gemeenschappen in Colombia hebben hun steun betuigd aan de strategie van We Defends Peace Movement, met inbegrip van de 1 miljoen handtekeningencampagne voor zetels voor de slachtoffers.

Tijdens een uitzending van het radiostation Contagio Radio hebben maatschappelijke organisaties uit de gemeenschappen die het meest getroffen zijn door het gewapende conflict en het politieke geweld in een open brief ook hun steun betuigd voor het werk van het vredestribunaal om waarheid, gerechtigheid en herstel te vinden.

De uitvoering van het vredesakkoord tussen de Colombiaanse staat en voormalige guerrillabeweging FARC is van fundamenteel belang voor de democratie, aldus de brief.

Het vredestribunaal is voortgekomen uit het vredesakkoord tussen de FARC en de Colombiaanse regering. Echter, President Duque, geen voorstander van het akkoord, vertraagt de uitvoering van het akkoord en het vredestribunaal.

In de verklaring wordt ook voorgesteld de dialoog met de guerrillabeweging ELN (Nationale Bevrijdingsleger) te heropenen om te komen tot een duurzame en stabiele vrede in Colombia.

De leiders van de gemeenschappen hekelden ook de escalatie van de misdaden tegen sociale leiders en de toename van het aantal gedwongen verplaatsingen en intimidaties.

Bron :
Foto:telesurenglish