Spectaculaire papieren vliegtuigjes zweven vanaf El Peñol

De Japanse kunstenaar, expert in origami, Takuo Toda, bracht een bezoek aan de gemeente Guatapé waar hij zijn zelfgemaakte papieren vliegtuigjes van een gigantische rots liet zweven.

De Japanse zakenman Takuo Toda is een heuse expert in het bouwen van papieren vliegtuigjes. Hij had in 2010 een Guinness World Record met de langste vlucht (29,2 seconden) van een papieren vliegtuigje. Takuo Toda was afgelopen weekend in Colombia om demonstraties te geven van zijn prachtige papieren kunstwerken. Hij liet in een demonstratie zien hoe zijn zelfgemaakte vliegtuigje als een boemerang deed terug keren en liet met zijn team een papieren vliegtuig van el Peñol Guatapé (De rots van Guatapé) zweven.

Na het betreden van 659 treden bereikten Takuo Toda en zijn team een van Colombia’s mooiste uitzichten, het plateau van de rots el Peñol in Guatapé. Vooraf werd door middel van een drone gekeken welke plaatsen geschikt waren voor een lancering en een veilige landing in deze waterrijke omgeving. Het papieren vliegtuig had een ingebouwde camera om de vlucht te registreren. De Japanner kwam niet om een record te breken. Bovenin genoot hij van het uitzonderlijk uitzicht en liet zijn kunstwerk op een spectaculaire wijze zweven vanaf de hoge rots dalend op het schitterende landschap van Guatapé.

IMAGEN-15868575-2.png IMAGEN-15868557-2.png

avion_papel4 IMAGEN-15868495-2.png

IMAGEN-15868275-2.png