Sportvliegtuig neergestort in Chocó

Een Cessna 182 sportvliegtuig is zondag neergestort in de provincie Chocó vlakbij de Panamese grens. Het sportvliegtuig met Costa Ricaanse registratie stortte neer in de jungle vlakbij het dorpje Pizarro, de piloot kwam om het leven.

Volgens de Colombiaanse autoriteiten ging het waarschijnlijk om het uitvoeren van illegale handel operaties. Het vliegtuig beschikte namelijk niet over een vliegplan met daarop een bestemming van een vliegveld in het land. Uit later onderzoek bleek dat het vliegtuig in Costa Rica gestolen was en onder een vals kenteken vloog. Verder trof men dollars en euro’s aan en drie benzinetanks.

Colombia is getuige van vier ongevallen in de luchtvaart sinds 31 juli. Zaterdag kwamen drie mensen om het leven toen een klein vliegtuig neerstortte in Cajica, buiten Bogota. Een militair transportvliegtuig stortte op 31 juli neer in departement Cesar waarbij elf militairen omkwamen. Zestien politieagenten kwamen om toen er vorige week dinsdag een antidrugshelikopter van de Colombiaanse politie neerstortte.