Sterke aardbeving (5,7) gevoeld in Centraal-Colombia

De Colombiaanse Geologische Dienst heeft een nieuwe aardbeving op het nationale grondgebied gemeld.

Colombia is een van de landen in de regio die een groter aantal aardbevingen vertonen door zijn geografische ligging in de Pacifische Ring van Vuur, een van de meest tektonisch actieve gebieden van de aarde. Zoals gewoonlijk is de Colombiaanse Geologische Dienst (SGC) belast met de registratie van elk van deze gebeurtenissen.

Volgens deze dienst werd in de ochtend van zondag 28 mei een nieuwe aardbeving gemeld op het nationale grondgebied, met een epicentrum in de gemeente Los Santos, departement Santander, met een kracht van 5,7 en een diepte van 152 kilometer.

De aardbeving werd sterk gevoeld in verschillende steden van het land, waaronder Bogotá, waar honderden mensen via sociale platforms reageerden. Ook president Gustavo Petro bevestigde dat “er tot nu toe geen berichten zijn over slachtoffers van de beving van vandaag”.

Volgens de Colombiaanse Geologische Dienst zijn er vandaag tot nu toe 11 aardbevingen geweest in verschillende delen van het land: Zapatoca en Los Santos, in Santander; Páez, Boyacá; Simití, in Bolívar; en de Caribische Zee, met magnitudes tussen 2 en 2,3 graden.

Bron :
Foto:caracol.com.co