Taxichauffeurs staken op 9 augustus tegen hoge benzineprijzen

Taxichauffeurs hebben opgeroepen tot een nieuw protest op woensdag 9 augustus. Een van de belangrijkste redenen voor het protest is de stijging van de benzineprijzen.

De vakbond van taxichauffeurs in Colombia heeft aangekondigd op 9 augustus te gaan staken in verschillende steden in het land. De belangrijkste reden voor deze mobilisatie is ontevredenheid over de stijging van de benzineprijs.

Begin juli hadden leiders van de vakbond in Manizales een bijeenkomst met de minister van Transport, William Camargo, waar de oproep voor de nieuwe protesten werd bedacht.

Hoewel er met de regering werd gesproken over de mogelijkheid om gedifferentieerde brandstofprijzen in te stellen voor de ‘yellows’, werd er geen overeenkomst bereikt.

De staking van de taxichauffeurs heeft geleid tot bezorgdheid over de mogelijke gevolgen voor de mobiliteit in verschillende steden in het land. Er werd gesproken over blokkades en opstoppingen, die sommige wegen tijdelijk zouden kunnen lamleggen en verkeersproblemen zouden kunnen veroorzaken.

Jorge Buitrago, woordvoerder van de taxichauffeurs in Cúcuta, vertelde aan de krant La Opinión dat de vakbond de stad op woensdag 9 augustus lam zal leggen. Hoewel er geen specifieke routes of verzamelpunten in de stad zijn aangekondigd, spreken taxichauffeurs hun wens uit voor een verbetering van de benzineprijs, die voor iedereen een bron van complicaties is.

Bron :
Foto:elcarrocolombiano.com