‘Team Colombia in financiële problemen’

De levensvatbaarheid van Team Colombia is onzeker. De ProContinentale ploeg kampt met financiele problemen. “Ik denk dat het heel lasting wordt om de ploeg voort te zetten”, heeft de Italiaanse teammanager Claudio Corti laten weten aan Cyclingnews.
“Ik ben in afwachting van het definitieve besluit van het Colombiaanse Ministerie van Sport, maar de Colombiaanse overheid kan in 2016 niet dezelfde financiële investeringen doen”, aldus Corti. “Zij moeten ook voorbereiden op de Olympische Spelen in Rio en nieuwe stadions bouwen. Er is dus minder geld beschikbaar voor het team. Met minder dan ik nu te besteden heb, kan ik het team niet runnen.”

De Colombiaanse ploeg is sinds 2012 actief in Europa. In die jaren is de ploeg een springplank geweest voor renners als Esteban Chaves en John Atapuma. De ploeg ontving al meermaals uitnodigingen voor de grote Rondes van Italië en Spanje.

“We hebben een goede relatie gehad met de Colombiaanse overheid en als er een Colombiaanse sponsor komt, zou dat fantastisch zijn, maar ik ben niet optimistisch. Het team heb ik bij de UCI geregistreerd voor 2016, maar nu is het tijd om de bankgarantie en de financiële fundering te regelen, anders moet ik zelf een beslissing nemen. De twijfel wil ik niet nog langer rekken.” Corti overweegt nu een jaar sabbatical te nemen in de hoop een sponsor te vinden voor 2017. (bron: wielerflits.nl)