Team Colombia loopt wildcard Giro mis

Team Colombia is teleurgesteld over het mislopen van een wildcard voor de Ronde van Italië. De ploeg mocht de afgelopen twee jaar wél meedoen, maar dit keer kiest de Giro-organisatie voor vier Italiaanse ploegen en het Poolse CCC Sprandi Polkowice. “Dit is ontzettend jammer”, stelt teammanager Claudio Corti op de ploegwebsite.

“Wij geloven dat we het hadden verdiend om de Giro te mogen rijden. Onze prestaties in 2013 en 2014 tonen dat aan”, aldus Corti. “Ploegen die het minder verdienen – vanuit ethisch, competitief of professioneel oogpunt – zijn nu gekozen in plaats van ons team. Ik vind dat de geschiedenis van een sportploeg, en die van de managers, ook moet meetellen in het besluit.”

“Ik weet dat Claudio Corti teleurgesteld is, maar zijn ploeg mag andere koersen rijden”, zegt Giro-directeur Mauro Vegni tegenover Tutto Bici. Team Colombia is onder meer uitgenodigd voor Tirreno-Adriatico. “Het is maar goed dat ik Mauro maandag niet heb gesproken”, reageert een geprikkelde Corti tegenover Velonews. “Kijkend naar de ploegen die ze hebben uitgenodigd, lijkt het op een politiek besluit.”

Team Colombia hoopt nu op deelname aan de Ronde van Spanje. De ploeg reed nog nooit eerder de Vuelta.