Tragedie in Colombiaans voetbal: Voorzitter FC Tigres vermoord na wedstrijd

Edgar Jesús Páez, voorzitter van de voetbalclub FC Tigres, is zaterdag vermoord na de wedstrijd tussen de ploeg uit Bogota en FC Atlético, die geldt voor speeldag 13 van het Ascenso Toernooi.

Het incident vond plaats in de stad Puente Aranda, net toen de voorzitter het Metropolitano de Techo stadion verliet. Daar werd hij neergeschoten door twee moordenaars op een motor. Hierna werd Páez naar de Méderi-kliniek gebracht en hoewel de artsen probeerden hem in leven te houden, was dat niet mogelijk.

Diego Rueda, journalist voor Caracol Radio en directeur van El Vbar Caracol, bevestigde het nieuws op sociale media: “Zeer ernstig en triest nieuws. Edgar Páez, voorzitter van het Tigres-team van het Colombiaanse promotietoernooi, is vermoord na de wedstrijd tegen Atlético”.

In een verklaring die zaterdagavond laat werd uitgegeven, kondigde de club uit de tweede divisie de dood van zijn voorzitter aan en bedankte hem voor alles wat hij heeft gedaan voor de instelling, die een paar keer in de hoogste regionen heeft gestaan.

Leden van het Colombiaanse voetbal hebben al gereageerd op het nieuws. Zowel de Colombiaanse Voetbal Federatie (FCF) als Dimayor betuigden hun spijt over de dood van Paez, terwijl Carlos Marlos Zuluaga, voorzitter van Equidad, zijn verdriet uitte over wat er was gebeurd.

Op speeldag 13 staat Tigres op de vijftiende plaats (voorlaatste) met negen punten, waarmee de club alleen Orsomarso overtreft.

Bron :
Foto:pers Tigres