Twee Colombiaanse universiteiten staan in top 20 van Latijns-Amerika

Twee Colombiaanse universiteiten staan dit jaar in de top 20 van de beste universiteiten van Latijns-Amerika volgens een studie uitgebracht door de Britse universiteit rankings website Quacquarelli Symonds (QS Rankings).

Los Andes Universiteit in Bogota, vijfde op de lijst van Latijns-Amerika en de beste van Colombia, ontving een algemene score van 94.7.

Een nauwe rivaal van Los Andes Universiteit is de National Universiteit die ook gevestigd is in de hoofdstad van Colombia. National Universiteit bereikte en veertiende positie met een waardering van 84.6

Om de twee universiteiten te vergelijken is moeilijk, omdat ze uitblinken op verschillende gebieden en op verschillende manieren. Los Andes Universiteit toonde betere resultaten voor de Liberal Arts programma’s, terwijl de National Universiteit meer bekend staat om haar wetenschappen en techniek.

Los Andes Universiteit toonde een hoger prestige in het algemeen en ontving een hogere rang zowel binnen Latijns-Amerika en in de hele wereld, terwijl National Universiteit uitblonk in een veel breder scala van onderwerpen.

National Universiteit werd beschreven als de belangrijkste universiteit van Colombia met bijna 3.000 professoren in dienst en meer dan 46.000 studenten.

Colombia’s beste universiteiten

Andes University (Bogota) – 94.7
National University (Bogota) – 84.6
University of Antioquia (Medellin) – 78.7
Javeriana Pontifical University (Bogota) – 76.5
Rosario University (Bogota) – 68.5
Valle University (Cali) – 65.2
Sabana University (Bogota) – 58.8
Industrial University of Santander (Bucaramanga) – 58.3
North University (Barranquilla) – 56.8
University EAFIT (Medellin) -55.0