Twee politieagenten gedood en twee gewond bij bomaanslag in Meta

Twee politieagenten werden gedood en twee anderen raakten gewond bij een bomaanslag op een patrouillevoertuig dat op de weg reed die de steden Puerto Lleras en Fuentedeoro in het midden van Colombia met elkaar verbindt.

De gewonde agenten, die ook in het voertuig zaten, werden geholpen door de gemeenschap en naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De gouverneur van Meta, Juan Guillermo Zuluaga, beschuldigde dissidente leden van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), een groep die in 2016 weigerde een vredesakkoord met de regering te ondertekenen.

“Een nieuwe criminele aanval tegen onze politieagenten. Helaas zijn er twee politieagenten gedood en twee gewond. In Puerto Lleras hebben dissidenten van de FARC een explosief geactiveerd toen er een patrouille langskwam. Dezelfde die over vrede en een staakt-het-vuren praten, die stoppen niet met moorden en intimideren,” schreef Zuluaga op X, voorheen bekend als Twitter.

De onderhandelingen met de rebellengroep FARC zijn niet gemakkelijk geweest. De Colombiaanse regering en de linkse rebellengroep hebben een reeks meningsverschillen gehad.

In mei schortte president Gustavo Petro een staakt-het-vurenovereenkomst met de FARC-dissidenten op na de moord op vier jonge inheemse mensen in het departement Putumayo die onder dwang waren gerekruteerd door de guerrillagroep. De tieners wisten te ontsnappen maar werden opgespoord en in het hoofd geschoten.

“We moeten een zeer hard offensief lanceren om al deze criminelen te vangen. We kunnen geen voorrechten blijven houden voor diegenen die het leven van mensen bedreigen, die moorden, die ontvoeren. Pijnlijk genoeg wordt de lijst met vermoorde politieagenten steeds langer,” zei Zuluaga.

Bron :
Foto:@elnoticiero_6