UCI-voorzitter: outfit Colombiaanse vrouwenteam kan niet

De voorzitter van de UCI noemt het spraakmakende uniform van een vrouwenwielerteam uit Colombia onacceptabel. Brian Cookson zegt op Twitter dat de internationale wielerbond bovenop de zaak zit.

“Aan degenen die hun vraagtekens plaatsen bij een bepaalde outfit van een vrouwenteam: we zitten er bovenop. Het is onacceptabel volgens welke norm van zedelijkheid dan ook”, twitterde de Zwitser Cookson.

Afgelopen weekend dook een foto op van het vrouwenteam tijdens de Ronde van Toscane. De dames van het team IDRD-Bogota Humana-San Mateo-Solgar hebben een outfit aan die rond de buik en schaamstreek vleeskleurig is. Op het eerste gezicht lijken de vrouwen dan ook deels naakt te zijn. Dit leidde tot veel ophef op internet.

De reden van het team voor deze uniformen is om meer aandacht te krijgen. Blijkbaar lukte dat niet op wielrengebied, dus bedacht het team een andere stunt om zoveel mogelijk gratis publiciteit te genereren. Het leverde meer publiciteit op dan gehoopt. Op sociale media brak een storm van kritiek los.