VAE zegt vrijhandelsovereenkomst met Colombia te hebben gesloten

De Verenigde Arabische Emiraten zeiden zaterdag dat ze de voorwaarden van een handelsovereenkomst met Colombia hadden gesloten, die ze de eerste bilaterale overeenkomst tussen de Golf en Zuid-Amerika noemden.

“De VAE en Colombia hebben de voorwaarden van een uitgebreide economische partnerschapsovereenkomst gesloten – de eerste bilaterale handelsovereenkomst tussen de Golf en Zuid-Amerika,” schreef Thani Al Zeyoudi, minister van Buitenlandse Handel van de VAE, op X.

“We kunnen uitkijken naar een nieuw tijdperk van samenwerking dat groei zal opleveren voor beide naties.”

Het staatspersbureau van de VAE, WAM, zei dat de overeenkomst, zodra deze is geïmplementeerd, “tarieven op de meeste productlijnen zal schrappen of verlagen, onnodige handelsbelemmeringen zal wegnemen, de markttoegang zal verbeteren en de samenwerking zal verdiepen” in verschillende sectoren, waaronder energie, telecommunicatie, toerisme en voedselproductie.

De Verenigde Arabische Emiraten gaat ook 40 miljoen dollar investeren in het Colombiaanse departement La Guajira. De belangrijke samenwerking omvat projecten om duurzaam toerisme in het departement te bevorderen, evenals de bouw van een ziekenhuis in La Guajira om te voorzien in de behoeften van de bevolking te midden van de crisis.

Als gebaar van hartelijkheid nodigde president Gustavo Petro zijn collega uit voor een bezoek aan Colombia, met speciale aandacht voor de regio La Guajira.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co