Vermeende moordenaar van burgemeester van Guachené is opgepakt

Het Openbaar Ministerie heeft de vermeende moordenaar van de burgemeester van Guachené, Cauca, Élmer Abonía Rodríguez, die op 22 december werd vermoord, opgepakt.

De vermeende moordenaar is door de autoriteiten geïdentificeerd en zal worden voorgeleid aan een rechter van toezicht op garanties voor vervolging voor de misdaden van zware moord, zwaar lichamelijk letsel, zware diefstal, heling, handel en dragen van vuurwapens.

“De politie en het CTI hebben Sergio Andrés Navia Vásquez, alias “Chema”, opgepakt, de vermeende dader van de moord op de burgemeester van Guachené tijdens een poging tot overval op de 22e in het dorp Cabito in dezelfde gemeente, in Puerto Tejada,” zei de minister van Defensie, Iván Velasquez op zijn X-account.

Het Openbaar Ministerie meldde dat: “De onderzoeksacties worden uitgevoerd door een team van de Speciale Onderzoekseenheid, met deelname van het Elitekorps van de Nationale Politie, Sijin Cauca, onder de coördinatie van een aanklager van de Speciale Onderzoekseenheid”.
50 inlichtingen- en onderzoekspolitieagenten en nog eens 80 specialisten op het gebied van speciale operaties zullen de veiligheid in Cauca versterken.

De minister van Defensie bevestigde ook dat in overeenstemming met het bevel van president Gustavo Petro om de veiligheid in het departement Cauca te versterken, de directeur van de politie, generaal Salamanca, opdracht heeft gegeven voor de inzet van 50 inlichtingen- en onderzoekspolitieagenten en nog eens 80 specialisten in speciale operaties.

Bron :
Foto: Suministrada