Vier Colombiaanse films in filmfestival Cannes

Woensdag is het internationale filmfestival van Cannes van start gegaan. Tijdens dit prestigieuze filmfestival in Cannes, Frankrijk, worden de nieuwste films gepresenteerd en  de Gouden Palm uitgereikt voor de beste films.

Colombia is dit jaar sterk vertegenwoordigd op het filmfestival. Vier Colombiaanse films gaan in première in Cannes. “Het gaat om onze grootste deelname in de afgelopen jaren, dit is ongekend voor de Colombiaans filmindustrie” zei Claudia Triana, directrice van Colombiaanse film stimuleringsfonds Proimagenes Colombia.

De vier Colombiaanse films op de lijst van Cannes zijn ‘Alias María’, ‘El abrazo de la serpiente’ (De omarming van de slang), ‘La tierra y la sombra’ (Het land en de schaduw) en ‘El Concursante’ (De deelnemer).

“Het succes van de films, die zullen concurreren in verschillende categorieën, is het resultaat van “een strategie om de Colombiaanse film te internationaliseren,” zegt Triana.

“Dit is het resultaat van ons werk om de Colombiaanse films te promoten door middel van een co-productie tussen Colombia en Frankrijk en we willen meer van dergelijke samenwerkingsverbanden”, zegt Jean-Marc Laforêt, de Franse ambassadeur in Colombia.

Hieronder een overzicht van de trailers:

Alias María

El abrazo de la serpiente

La tierra y la sombra

El Concursante