Vier kinderen in Caquetá vermist na vliegtuigcrash

De Colombiaanse autoriteiten zijn hard op zoek naar vier vermiste kinderen die op 1 mei in het Amazonewoud in het departement Caquetá crashten met een vliegtuig. Dat meldt de Colombiaanse luchtvaartautoriteit Aerocivil. De lichamen van drie volwassenen werden dinsdag gevonden. De kinderen zijn nog spoorloos.

Afgelopen dinsdag werd het vliegtuig gevonden dat sinds 1 mei als vermist was opgegeven in de gemeente Solano, in Caquetá. Er zijn echter slechts 3 lichamen gevonden van de in totaal 7 inzittenden die het vliegtuig had op het moment van zijn verdwijning. De autoriteiten hebben reddingsacties opgestart om de minderjarigen te vinden.

“De zoekactie is een complexe opgave”, meldt de directeur van Air Navigation van Aerocivil, kolonel Juan José López, die de operatie ‘Milagro’ leidt, op zoek naar de andere vermiste personen. Ze worden echter geconfronteerd met terrein dat vrij complex is. “De waarheid is dat het een zeer ingewikkelde klus is, het vinden van het vliegtuig is een uitdaging geweest, maar gelukkig zijn we erin geslaagd, dankzij de verschillende coördinatie- en organisatie-inspanningen.”

De vier vermiste kinderen komen uit hetzelfde gezin en zijn 13, 9 en 4 jaar en 11 maanden oud. Bij het vliegtuig vonden de reddingswerkers na hulp van een speurhond verschillende voorwerpen, die aanleiding gaven om de zoektocht voort te zetten: een babyfles en een gedeeltelijk opgegeten appel.

“We hebben de hoop dat de kinderen die aan boord waren nog in leven zijn. We intensiveren al onze inspanningen om hen te vinden, aldus Juan José López.

Bron :
Foto:Fuerzas Militares de Colombia