Vliegtuigcrash in Boyacá: zes doden, waarvan vijf leden van Centro Democrático

Zes doden zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash bij het dorp La Esmeralda, gelegen in het landelijke gebied van San Luis de Gaceno, departement Boyacá, dat bevestigde vandaag de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij, Aeronáutica Civil (Aerocivil).

Bij het ongeval kwamen alle inzittenden van het vliegtuig om het leven, onder wie de voormalige senator van Centro Democrático, Nohora Tova R en plaatsvervangend Dimas Barrero. Volgens Aeronáutica Civil is het neergestorte vliegtuig een Cessna T210N-vliegtuig met registratie HK5138, dat om 7.40 uur ’s ochtends vertrok uit Villavicencio, in het departement Meta, op weg naar de luchthaven van Guaymaral in Bogota.

De voormalige senator Nohora Tovar stierf bij het ongeval, zoals bevestigd door zijn politieke partij Centro Democrático. Voormalig president Álvaro Uribe betreurde op zijn sociale netwerken de dood. Hij werd vergezeld door andere leden van Centro Democrático, zoals senator Paloma Valencia.

“Verschrikkelijk nieuws over het dodelijke ongeval van onze collega’s van Meta, Nora Tovar en haar man Guillermo. In afwachting van meer informatie over deze tragedie’, schreef de oud-president op Twitter.

Ook schreef voormalig president Iván Duque van zijn kant: “Diep verdriet om het overlijden bij een ongelukkig ongeval van onze grote vriend, voormalig senator en voormalig ambassadeur Nohora Tovar, haar echtgenoot Guillermo Pérez en onze medesupporters Dimas Barrero, Óscar Rodríguez en Felipe Carreño. Solidariteit en onze gebeden gaan uit naar hun families in deze moeilijke tijd. We zijn geschokt door deze tragedie”.

De technische directie van ongevallenonderzoek van de burgerluchtvaart heeft een team van deskundigen aangesteld om het bewijsmateriaal te verzamelen om de mogelijke oorzaken van het ongeval vast te stellen.

Bron :
Foto:semana.com