Uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de teelt van de cocaplant die wordt gebruikt om cocaïne te maken een recordhoogte heeft bereikt in Colombia.
De jaarlijkse gegevens die woensdag door de organisatie werd vrijgegeven, geven aan dat de cocateelt in 2017 met 17 procent is toegenomen tot 171.000 hectare.
De bevindingen van de VN volgen een afzonderlijk rapport van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) eerder dit jaar.
Het Amerikaanse bureau zei dat de cocateelt in Colombia in 2017 met 11% was gestegen tot een recordaantal van 209.000 hectare.
Colombia is een belangrijke bondgenoot van de V.S. in Latijns Amerika, maar de explosieve groei van de cocaproductie heeft de relaties tussen de twee naties op scherp gezet.
President Donald Trump heeft onlangs gedreigd het partnerschap in de oorlog tegen drugs te stoppen als Colombia er niet in slaagde de stijging van de productie om te keren.
De stijgende cijfers van de cocaproductie komen op het moment dat Colombia worstelt om een vredesakkoord te implementeren met linkse FARC-rebellen die hun opstand financierden door middel van drugshandel.