Werkloosheid in Colombia bedroeg in augustus 9,3%

Ondanks de vertraging van de economie blijft de werkloosheid een neerwaartse trend vertonen, bevestigt Het Colombiaanse Bureau voor de Statistiek (DANE).

Het werkloosheidspercentage daalde van 10,6% naar 9,3%, met een daling van 1,4 procentpunt. Dit cijfer is sinds 2018 niet meer geregistreerd.

De adjunct-directeur van DANE, Leonardo Trujillo, verklaarde dat het werkloosheidspercentage voor vrouwen in augustus 11,8% bedroeg en voor mannen 7,4%.

In deze periode bedraagt ​​het aantal werkende mensen in het land 23,1 miljoen, met een stijging van één miljoen mensen die productieve werkgelegenheid hebben gevonden.

Van zijn kant daalde het aantal werklozen in Colombia in augustus met 268.000, tot 2,3 miljoen, terwijl de beroepsbevolking nog steeds op 14 miljoen bedraagt.

In de achtste maand van het jaar werden een miljoen banen gecreëerd in de industrie, het openbaar bestuur, landbouw, huisvesting en vastgoedsector.

Volgens DANE waren de steden met de hoogste werkloosheidscijfers: Quibdó 24,7%, Ibagué 14,5%, Florencia 13,4% en Neiva met 13,3%. De steden met een lage werkloosheid zijn Tunja, Bogotá, Manizales, Popayán, Pereira, Barranquilla, Bucaramanga, Medellín en Santa Marta.

Bron :
Foto:semana.com