World Economic Forum 2016 wordt in Medellín gehouden

Tijdens de opening van de Algemene Vergadering van de World Tourism Organization in Medellín, bevestigde president Juan Manuel Santos dat het World Economic Forum in 2016 in de hoofdstad van Antioquia wordt gehouden.

Tijdens het World Economic Forum 2015, begin mei, in Cancún, Mexico, werd al bevestigd dat het forum in Colombia zal worden gehouden, maar werd nog niet bekend gemaakt welke stad het zou zijn.

“Dit is de mogelijkheid om aan te kondigen dat het World Economic Forum net Medellín heeft bekroond als locatie voor hun vergadering in 2016”, Aldus President Santos.

Op dit moment is Medellín gastheer voor een ander belangrijke gebeurtenis. De Algemene Vergadering van de World Tourism Organization wordt tot en met 17 september gehouden in de hoofdstad van het departement Antioquia. Volgend jaar komt het World Economic Forum als volgend belangrijke internationale bijeenkomst erbij. Het wordt de tweede keer dat het World Economic Forum in Colombia wordt gehouden. Dit evenement is voor het laatst gehouden in 2010 in Cartagena.

Het World Economic Forum (Wereld Economisch Forum of WEF) is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, ministers-presidenten en anderen), intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen.