Yepes vindt onderdak in Argentijnse competitie

Mario Yepes heeft in Argentinië een nieuwe club gevonden. De 38-jarige centrale verdediger gaat aan de slag bij San Lorenzo, de landskampioen en winnaar van de Copa Libertadores. De ervaren speler zat zonder club na zijn vertrek bij Atalanta Bergamo.

Enige tijd werd Yepes zelfs genoemd als versterking voor Arsenal, maar de verdediger maakt niet de overstap naar de Engelse velden. De Colombiaan speelde al eerder in Argentinië, hij kwam toen uit voor River Plate. Hierna vertrok de mandekker naar Europa: hij speelde in Frankrijk voor FC Nantes en Paris Saint-Germain en in Italië voor Chievo, AC Milan en Atalanta.

De 102-voudig Colombiaans international was afgelopen zomer nog basisspeler op het WK en maakte een doelpunt in Colombia’s laatste strijd tegen Brazilië, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Op de videobeelden bleek het achteraf niet om buitenspel te gaan. In Colombia werd Yepes een volksheld en werd de kreet “Era gol de Yepes” (Het was een doelpunt van Yepes), veelvuldig in de media gebruikt om de arbitrage van de verloren wedstrijd te disputeren.