Zes Colombianen die deelnemen aan Giro d’Italia 2024

Van zaterdag 4 mei tot en met zondag 26 mei vindt de Giro d’Italia 2024 plaats, het eerste grote wielerevenement van het seizoen. Daar is degene die de aandacht ‘steelt’ Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), die voor het eerst in zijn carrière aan de ‘roze race’ zal deelnemen. In Colombia is er echter speciale aandacht voor de ‘kevers’(Een populaire naam voor Colombiaanse wielrenners), waarvan er in totaal zes zullen zijn.

Hoewel er zeven namen op de voorinschrijvingslijst verschenen, was er op het laatste moment sprake van een terugtrekking. Wielerploeg Polti Kometa maakte de lijst van acht wielrenners bekend die zullen gaan en de Colombiaan Jhonatan Restrepo staat er niet op.

Zes Colombianen zullen de leiding hebben over het vertegenwoordigen van het land in de Giro d’Italia. In deze volgorde van ideeën is het Movistar-team de ploeg met de meeste nationale renners met een totaal van drie, waaronder Nairo Quintana, die zojuist zijn deelname heeft aangekondigd na zeven jaar afwezigheid (zijn laatste vertrek was in 2017).

  1. Esteban Chaves – EF Onderwijs
  2. Daniel Felipe Martínez-BORA
  3. Nairo Quintana – Movistar-team
  4. Fernando Gaviria – Movistar-team
  5. Einer Rubio – Movistar-team
  6. Juan Sebastian Molano – VAE-team

De Giro begint in La Venaria en zal in ome eindigen. De totale route bedraagt ​​3.321 kilometer. De competitie zal verder twee individuele tijdritetappes, vijf bergetappes en zes vlakke etappes tellen.

Colombianen die de Giro veroverden

In de 106 edities van de Giro d’Italia wisten twee Colombiaanse wielrenners het algemeen klassement te winnen. De eerste die dat deed was Nairo Quintana in 2014, toen hij zijn landgenoot Rigoberto Urán en de Italiaan Fabio Aru versloeg ; Later, in 2021, was Egan Bernal aan de beurt, die de Italiaan Damiano Caruso en de Brit Simon Yates voor zich wist te winnen .

Qua etappezeges voert sprinter Fernando Gaviria de lijst aan met vijf overwinningen, waarvan vier in 2017 en de overige in 2019. Hij wordt gevolgd door Lucho Herrera, Nairo en Esteban Chaves met elk drie. De meest recente vond eveneens plaats in het voorgaande seizoen (2023) met Einer Rubio (etappe 13) en Santiago Buitrago (etappe 19).

Bron :
Foto:noticiascaracol.com