Zes soldaten gedood en drie gewond door mijnenveld in Antioquia

In het dorp Coposa in de gemeente Valdivia, in het noorden van het departement Antioquia, werden zes soldaten van het Colombiaans leger vermoord en drie anderen raakten gewond.

Het Nationale Leger gaf aan dat de militaire eenheid tijdens een militaire operatie tegen de drugsorganisatie Clan del Golfo werd aangevallen door leden van de Estado Mayor Central met de activering van een mijnenveld.

Kort nadat de dood van de eerste vier soldaten was bevestigd, werd vernomen dat twee andere gewonde soldaten stierven als gevolg van de ernst van de verwondingen aan hun lichaam.

President Gustavo Petro verwees naar de gebeurtenissen uit zijn X-verslag: “De dood van zes soldaten in het mijnenveld van Valdivia, Antioquia is betreurenswaardig. Meer jonge mensen gedood in de oorlog van hebzucht… mijn condoleances aan hun families van fatsoenlijke Colombianen.”

Het leger bevestigde dat het peloton zich voorbereidde op de terugkeer van een operatie “ze in een gebied vielen dat was voorbereid met explosieven.” Met steun van de Colombiaanse luchtmacht werden de doden geborgen en gewonden per helikopter naar een medisch centrum overgebracht.

Gezien de situatie sprak de gouverneur van Antioquia, Andrés Julián Rendón, zich uit en riep op tot het beëindigen van de bilaterale wapenstilstandsovereenkomst die wordt gehandhaafd tussen de nationale regering en deze georganiseerde gewapende groepen.

De macabere alliantie tussen het ELN en dissidenten van de FARC heeft Antioquia en het hele land in rouw gedompeld. Zes soldaten van de 11e Brigade van het leger verloren het leven in een mijnenveld,” verklaarde de departementale leider.

Hij vroeg zich ook af:”Hoeveel van hen moeten er nog vallen voordat de nationale regering een einde maakt aan dit bedrieglijke instrument en mechanisme van wapenstilstand? Vrede wordt niet geconsolideerd door het sussen van criminaliteit, vrede wordt veroverd met de rechtsstaat, gerechtigheid en sociale kansen”.

Bron :
Foto:rcnradio.com