Kunst van Fernando Botero voor het eerst in Hong Kong

Na het succes van zijn tentoonstellingen in Beijing en Sjanghai is het werk van kunstenaar Fernando Botero nu te zien in Hong Kong. Het is voor het eerst dat Botero zijn werk in Hong Kong toont.

De Hong Kong Tourism Board heeft de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar gevraagd zijn kunst naar het eiland Hong Kong te brengen. De Colombiaanse kunstenaar heeft het aanbod aangenomen om een tentoonstelling van negen van zijn beelden te plaatsen in de meest bevoorrechte deel van de metropool, de Central Harbourfront, een plaats waar dagelijks duizenden mensen passeren.

Fernando-Botero-Hong-Kong Fernando-Botero-Hong-Kong-

Vanaf vandaag tot 14 augustus zijn de beelden op het Central Harbourfront te zien. Het gaat om de beelden: Sphinx, Female Torso, Reclining Woman, Rape of Europe, Woman with Cigarrete, Lying Woman, Dressed Woman, Cat en Seated Woman.

Fernando Botero in Nederland

De Kunsthal in Rotterdam staat komende zomer in het teken van kunstenaar Fernando Botero. De tentoonstelling Botero Celebrate Life! omvat ruim honderd schilderijen, tekeningen en pastels. De tentoonstelling laat een overzicht zien van de door hemzelf meest geliefde werken uit zijn omvangrijke carrière. De tentoonstelling brengt ruim honderd schilderijen, tekeningen en pastels bij elkaar. Het is de eerste keer dat er in Nederland zo veel van Botero’s schilderijen te bewonderen zijn.  De tentoonstelling in Rotterdam is van 2 juli 2016 – 11 september 2016.

Cat DressedWoman

FemaleTorso LyingWoman

RapeOfEurope RecliningWoman

SeatedWoman Sphinx

WomanWithCigarette