Hond van Colombiaanse luchtmacht voltooit parachute training

Siara, een hond van de Colombiaanse luchtmacht, maakte een parachutevlucht als laatste onderdeel van haar opleiding tot speur- en reddingshond.

De Mechelse herder, is sinds ze een puppy was getraind om met gevaarlijke situaties om te gaan. Ze is getraind om met stressvolle situaties om te gaan in verschillende omgevingen, zowel dag als nacht, om mensen te vinden.

Het is niet alleen parachutespringen in gevaarlijke en onherbergzame gebieden wat deze moedige Mechelse herder kan, maar ook abseilen van bergen of een helikopter is een onderdeel van haar opleiding.

Carlos Andrés Piñeros Ramírez van de Colombiaanse Luchtmacht is met 24 jaar dienst een gespecialiseerde parachutist in opsporingsacties en reddingsoperaties in gevecht situaties. Hij sprong met Siara op meer dan 4000 meter hoogte uit het vliegtuig voor haar vijfde en laatste parachutevlucht van haar training.

“Siara wordt in een speciaal harnas gedragen waarbij ze hoog gedragen wordt en niet gewond kan raken bij de landing”, aldus Ramírez.

De 38-jarige fotograaf Oliver Ehmig, die al zeven jaar met het Colombiaanse leger werkt, maakte deze schitterende foto’s tijdens een reddingsoefening op een Colombiaanse luchtmachtbasis.Een video van Rosa, die al eerder haar training heeft voltooid.