Miguel Ángel López wint de Ronde van Zwitserland

Miguel Ángel López is winnaar van de 80ste Ronde van Zwitserland. In de laatste etappe, die door de slechte weersomstandigheden drastisch werd ingekort, kwam zijn leidende positie van de Colombiaan niet meer in gevaar. De slotrit werd gewonnen door zijn landgenoot Jarlinson Pantano.

Door slechte weersomstandigheden is de negende rit naar Davos ingekort tot 57 kilometer, in plaats van de geplande 117. De klim op de Albulapas werd uit het parcours gehaald vanwege de kou en de hoeveelheid sneeuw. De zware passage over de Flüelapas (een klim van de buitencategorie) zat nog wel in het parcours en daarop toonde López zijn klasse.

Klassementsleider López nam zelf het initiatief op de zware klim en kwam als eerste boven met een halve minuut voorsprong op de eerste achtervolgers. In de natte afdaling werd de Colombiaan ingehaald door vier renners. In de straten van Davos gingen zij de strijd aan voor de ritzege. López eindigde de etappe als vierde en mocht op het podium de grootste overwinning uit zijn prille carrière vieren.