Paus Franciscus houdt mis met 1,3 miljoen Colombianen

Paus Franciscus heeft donderdag een mis gehouden met meer dan een miljoen gelovigen in het park Simon Bolívar.

Paus Franciscus, die woensdagmiddag in Colombia is aangekomen, gaf donderdag een mis aan 1,3 miljoen gelovigen in het park Simon Bolívar in Bogotá. De paus heeft de Colombianen opgeroepen om geen adempauze in te lassen in de zoektocht naar vrede. “Er is al veel te veel tijd verloren met haat en wraak. De inzet voor de vrede is een taak die nooit is voltooid”, zei Franciscus bij zijn eerste belangrijke toespraak tot de vertegenwoordigers uit de politiek en de samenleving. Hij herhaalde dat hij het land bezocht om een impuls te geven aan het vredesproces.

Voor de mis had hij een bezoek gebracht aan het presidentieel paleis waar een persoonlijk gesprek met president Santos op het programma stond. Vlak daarna sprak hij de gelovigen toe die waren verzameld aan de kathedraal van Bogotá en was er een ontmoeting met de Colombiaanse bisschoppen.

Tijdens zijn bezoek geeft paus Franciscus twaalf belangrijke toespraken en bezoekt hij vier steden. Vandaag vertrekt hij naar Villavicencio, aan de rand van het Amazonewoud.