Santos: “Nee meneren, het galjoen San Jose is van de Colombianen!”

“Nee meneren, het galjoen San Jose is van de Colombianen!”,zegt Santos in een reactie op de aanspraken vanuit het buitenland op de vondst van het Spaanse Galjoen San José in de Caribische Zee.

De president zei dat het vinden van het galjoen San Jose geen toeval was, het is een project dat sinds 2010 gaande is met experts op het gebied van diepzee onderzoeken. Hij benadrukte dat de archeologische schatten die het galjoen bewaart van Colombia is en eigendom blijft van de Colombianen

Hij zei dat veel mensen nu het eigendom willen bewijzen, maar het galjoen blijft in Colombia en het zal worden gedeeld met de wereld als archeologisch erfgoed.

“Het galjoen is een patrimonium van de Colombianen en voor de Colombianen, omdat er nu veel eigenaren komen opdagen, nee meneren het is erfgoed van de Colombianen en natuurlijk is het werelderfgoed en zijn we bereid om te delen”, zei de president.

Hij zei dat dankzij een wet aangenomen door het Congres, het mogelijk was om de middelen en mensen te krijgen om het galjoen te vinden.