Speciale OV-kaartjes voor pausbezoek

De steden Cartagena en Medellin zijn zich druk aan het voorbereiden op het bezoek van de Paus. Het openbaar vervoer in deze bereidt de passagiers met speciale kaartjes voor het pausbezoek. Paus Franciscus brengt van woensdag tot zondag een bezoek aan Colombia.

De metro in Medellin en de busmaatschappij in Cartagena geven speciale kaartjes uit met een portret van de paus. Metro de Medellin, het grootste openbaar vervoersdienst van de stad, voegt er nog een slogan toe: “De paus bezoekt Medellin: Een ontmoeting van het geloof.” De kaartjes zijn in het weekend de verkoop in gegaan en zijn oplaadbaar.

Het thema van het pausbezoek luidt “Laat ons de eerste stap zetten”. Het verwijst naar de pastorale brief van de paus voorafgaand aan het bezoek. Dat zal vooral in het teken staan van de verzoening. Colombia krabbelt langzaam op na decennialang bloedvergieten in een burger- en drugsoorlog.

Franciscus is na Paulus VI (1968) en Johannes Paulus II (1986) de derde paus die een bezoek brengt aan Colombia. Hij zal onder meer een bezoek brengen aan de hoofdstad Bogotá, Villavicenzio, Medellin en Cartagena.

Bron :

KN/KNA