Twaalf Colombianen van start in Vuelta a España

De Vuelta a España van 2017 start zaterdag 19 augustus met een ploegentijdrit in de Franse stad Nîmes, waarna de finish ruim drie weken later in Madrid is. Het parcours kenmerkt zich door negen aankomsten bergop, waarbij de vermaarde Angliru op de een-na-laatste dag een klassementsmaker/breker is. Daarnaast springt de aankomst in de Sierra Nevada na een klim van liefst 30 kilometer in het oog.

De 72ste editie van de Vuelta a España telt dit jaar twaalf Colombianen, waarvan zeven van de wielerploeg Manzana Postabon en vijf van wereld tour teams.

De Colombiaanse wielerploeg Manzana Postobon keert na 25 jaar weer terug in de in de Ronde van Spanje. Het team heeft zeven Colombianen, een Nederlander en een Portugees geselecteerd. Hernando Bohorquez, Fernando Orjuela, Juan Felipe Osorio, Hernan Aguirre, Sebastian Molano, Bernardo Suaza en Aldemar Reyes. Het team

De overige vijf Colombianen zijn Miguel Ángel López van Astana Pro Team, Carlos Betancur van Movistar Team, Jarlinson Pantano van Trek – Segafredo, Darwin Atapuma van UAE Team Emirates en Esteban Chaves van Orica – Scott.

Laatstgenoemde is een van de favorieten in de Ronde van Spanje. Esteban Chaves zette zich vorig jaar op de kaart door als derde te eindigen. In datzelfde jaar won de Colombiaan Nairo Quintana la Vuelta a España. Quintana heeft dit seizoen gekozen voor de Giro en de Tour de France en focust zich nu op het WK wielrennen in Noorwegen dat in september van start gaat.