296 Colombiaanse atleten naar Pan-Amerikaanse Spelen

Vandaag beginnen de Pan-Amerikaanse Spelen (Los Juegos Panamericanos) in Toronto, Canada, een internationaal sportevenement dat om de vier jaar wordt gehouden speciaal voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse landen.

Colombia zal in Toronto met 296 atleten deelnemen in 29 sporten. Colombia had op de vorige Juegos Panamericanos (Guadalajara 2011) haar meest glorieuze spelen. Met 84 medailles, waarvan 24 goud, 25 zilver en 35 brons, behaalde het land de beste prestatie in haar geschiedenis. Het Zuid-Amerikaanse land staat momenteel achtste op de all-time ranking lijst van de Pan-Amerikaanse Spelen met 412 medailles waarvan 81 goud, 133 zilver en 198 brons.
Gedurende alle Juegos Panamericanos heeft Colombia uitgeblonken in fietsen (55 medailles) en gewichtheffen (54 medailles). Colombia is zelf ook gastheer geweest van de Pan-Amerikaanse Spelen. Deze werden gehouden in 1971 in Cali.

Op de eerste dag van de spelen is de kans groot dat er door Colombia al goud wordt gewonnen. Het onderdeel BMX staat vandaag op het programma waarin Mariana Pajón aan zal deelnemen. De Colombiaanse is olympische kampioen en veelvoudig wereldkampioen in het BMX crossfietsen.

Volgens sportanalisten zal Colombia gezien de prestaties van de atleten de 100 medailles bereiken.