Argentinië te sterk voor Colombia

Het Colombiaans elftal speelde afgelopen nacht in San Juan hun laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië. Colombia verloor met 3-0 in het San Juan del Bicentenario Stadion in Argentinië.

Na tien minuten schoot sterspeler van Barcelona, Loinel Messi vanuit een magistrale vrije trap de openingstreffer. Met een goedgeplaatste kopbal van Lucas Pratto op aangeven van Messi verdubbelde Argentinië niet veel later de voorsprong.

Colombia had moeite met het afronden van hun aanvalsacties en kwamen niet tot echte grote kansen. Radamel Falcao kreeg in de eerste 10 minuten een kans om de bal in te koppen, maar liet hem ver over het doel heengaan. In de 61ste minuut kreeg Falcao een voorzet van James Rodriguez, maar kon niet goed bij de bal komen en miste het doel.
Vlak voor het einde maakte Angel di Maria, op aangeven van Messi, het derde doelpunt voor Argentinië.

Ajax-aanwinst Davinson Sánchez maakte zijn debuut in het Colombiaans elftal. Hij speelde net zoals de rechtsback van PSV, Santiago Arias, de hele wedstrijd.

Colombia zakte door de nederlaag naar de zesde plaats in de poule. Naast Argentinië gingen ook Chili en Ecuador de Colombianen voorbij in de rangschikking. Ecuador won eerder op de avond met 3-0 van Venezuela. Chili won met 3-1 van Uruguay. Brazilië blijft bovenaan in de poule staan door een 0-2 winst op Peru. De beste vier ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018 in Rusland. De nummer vijf van de eindklassering krijgt een herkansing in de play-offs.

De eerste matchday in 2017 voor het Colombiaanse elftal is op 23 maart tegen Bolivia en op 28 maart tegen Ecuador.