Atlético Nacional kampioen Copa Libertadores

Atlético National, de voetbalclub uit Medellin, is winnaar van de Copa Libertadores, de Latijns-Amerikaanse variant van de UEFA Champions League.

Woensdagavond (lokale tijd) versloeg Atlético Nacional in de return Independiente de Valle uit Ecuador met 1-0. In de eerste finalematch speelden de beide teams in Ecuador een gelijkspel met 1-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg. In de negende minuut scoorde Miguel Borja  de uiteindelijk beslissende treffer. Toekomstig Ajacied Davinson Sanchez stond in Medellin 90 minuten in het veld bij Nacional.

Het is de tweede keer dat Atlético Nacional deze beker heeft gewonnen. In 1989 won de club voor het eerst de felbegeerde beker door te winnen van de Paraguyaanse club Olimpia. In 1995 was het verliezend finalist tegen de Braziliaanse club Grêmio. Na 27 jaar is National voor de tweede keer in hun geschiedenis kampioen geworden van de Copa Libertadores. Het is de enige club in Colombia die twee keer deze beker heeft gewonnen.

Independiente del Valle stond voor het eerst in de finale van de Copa Libertadores, die gewoonlijk over twee wedstrijden wordt gespeeld.

In de miljoenenstad Medellin was het een gekkenhuis. Na het eindfluitsignaal gingen vele fans de straat op om de overwinning te vieren. Toeterende auto’s en veel vuurwerk sierde de donkere hemel.