Cacao en de schoonheid van Colombia (video)

Vandaag belandde ik op een website waar in een artikel stond dat we een gebrek hebben aan chocolade mede veroorzaakt door het ebolavirus dat heerst in de twee grootste cacaoproducenten van de wereld, Ivoorkust en Ghana. Om de productie op peil te houden is er een nieuwe hybride plant genaamd Mercedes die meer cacao produceert dan de gemiddelde gewassen. Een nadeel van deze productie, dat opgemerkt wordt door C-spot, een website die de smaak van chocolade producten rangschikt in een toplijst, is dat de kwaliteit niet moet worden vergeten. Volgens C-spot wordt de oorspronkelijke smaak vergeten door massaproductie.

Wetend dat ze in Colombia ook cacao produceren heb ik de toplijst bekeken van beste smaken of er ook Colombiaanse merken in staan. Helaas niet zo hoog aangeschreven maar de eerste die na boven kwam was Luker. En welke Colombiaan kent chocolade van Luker nou niet.

De Colombianen houden van Chocola. Een arepa met kaas zonder een warm kopje chocolademelk is geen ontbijt. Het liefst wordt het stukje kaas gedompeld in de warme chocolademelk om vervolgens slurpend naar binnen te werken. Misschien een rare gewoonte maar wanneer je het zelf geprobeerd hebt zul je begrijpen waarom.

Op mijn zoektocht naar andere chocola uit Colombia stuitte ik op de website van Hasslacher’s. Helemaal onder indruk van de mooie beelden in de introductiefilm, maar ook de stijl en het design van het product. Het filmpje bewijst maar weer hoe mooi Colombia is. Ook al is onze chocola volgens C-spot nog niet een top tien product, de schoonheid van Colombia met de smaak van haar chocola maakt deze cacaoboon uit Colombia wel een 100% premium product.

Het introductiefilmpje van Hasslacher’s:

Hasslacher’s ‘Solid Bar’ Colombian Drinking Chocolate

 

De website van Hasslacher’s.