Cartagena goed op koers belangrijk centrum van Latijns-Amerika te worden

De Colombiaanse stad Cartagena is goed op koers om het volgende zaken- en uitgaanscentrum te worden van Latijns-Amerika.

Cartagena, de koloniale pittoreske stad aan de Caribische kust van Colombia, ervaart een grote groei van investeringen en directe internationale vluchten, wat leidt tot enorme winsten in het toerisme en handel, volgens Proexport Colombia, het bureau van handel, investeringen en toerisme in Colombia. Met een strategische ligging, gematigd klimaat en rijk aan cultuur en historie, is Cartagena een sterke economische leider aan het worden en een van de meest gewilde bestemmingen voor nieuwe cruiseroutes, vliegroutes en hotelketens.

‘Cartagena’s explosieve groei is het resultaat van de transformatie die Colombia heeft ondergaan in de afgelopen jaren”, zei Maria Claudia Lacouture, voorzitter van Proexport. “Investeerders en toeristen uit de hele wereld realiseren de ongelooflijke potentie van Colombia. Of het nu onze gevarieerde toeristisch aanbod is, hoogwaardige export of het investeringsklimaat. Cartagena is de belichaming van het traject dat ik verwacht van Colombia en veel van zijn stedelijke centra zal volgen in de nabije toekomst”.

Het oude gedeelte van Cartagena is onaangetast gebleven, maar het nieuwe gedeelte is een verzameling van moderne wolkenkrabbers voor het bedrijfsleven en nieuwe luxe resorts. Een dozijn aan openingen van hotels heeft ervoor gezorgd de grote toename van toeristen te kunnen opvangen. Door nieuwe extra vluchten is het internationale bezoekersaantal toegenomen met 11,5 procent. Niet alleen het toerisme is toegenomen maar ook een recordaantal directe buitenlandse investeringen. Met deze potentie trekt het miljoenen dollars aan. Cartagena is duidelijk aan het groeien naar misschien wel het leidend zaken- en uitgaanscentrum van Latijns-Amerika.