Changua uit Colombia (ontbijtsoep met ei)

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn. Pel en kneus de knoflook. Breng water en melk in een pan aan de kook. Voeg de knoflook, de helft van de bosui en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 20 minuten trekken.

Verwarm de grill voor. Bestrijk het brood met olie en gril het brood om en om op de grill tot het een mooie grillstreep heeft en krokant is.

Zeef de soep, schenk terug in de pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Breek een ei in een klein kommetje. Voeg het ei voorzichtig toe aan de soep zodra deze lichtjes kookt. Herhaal dit met alle eieren. Snijd de pepers in ringetjes.

Serveren
Verwarm de soepkommen voor. Dit kan of in de oven of schenk kokend water in de kommen en laat dan circa 5 minuten staan. Schep in elke soepkom wat bosui en koriander. Schep met een draadspaan een gepocheerde ei uit de soep, voorzichtig in de soepkom. Verdeel de soep over de kommen. Bestrooi met de twee soorten peper en besprenkel met sesamolie.

Bekijk hier de kookvideo