Colombia nummer twee snelst groeiende economie ter wereld

In het eerste kwartaal van 2014 groeide de Colombiaanse economie met 6,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar volgens DANE, de Colombiaanse Centraal Bureau voor de Statistiek. De aanzienlijke groei van Colombia is de snelst groeiende economie in Latijns-Amerika en de op een na snelst groeiende economie ter wereld. China heeft op dit moment de snelst groeiende economie ter wereld.

Volgens DANE is dit is de grootste economische groei die Colombia heeft gezien in de afgelopen zes jaar. De groei in het afgelopen jaar werd vooral gedreven door giganten in de sectoren van de bouw (17,2%), diensten (6,3%) en de landbouw (6,1%). “Deze cijfers bevestigen de positieve trend van de Colombiaanse economie in zijn geheel, en laten zien dat investeerders en bezoekers zullen blijven zoeken naar mogelijkheden in ons land,” zegt Maria Claudia Lacouture, voorzitter van Proexport Colombia, de overheidsinstantie die belast is met het bevorderen van handel, investeringen en toerisme.

Colombia is Latijns-Amerika’s derde grootste economie, na Mexico en Brazilië, volgens Capital Economics, een onderzoeksbureau.