Colombia verslaat Costa Rica, Falcao scoort

Het Colombiaanse voetbalteam heeft Costa Rica’s “La Sele” verslagen met 1-0 in een vriendschappelijke wedstrijd gehouden zaterdag in het Diego Armando Maradona Stadium in Buenos Aires als voorbereiding op de Copa América 2015.

La Sele speelde defensief, in de hoop het Colombiaanse team te verrassen met lange passes, maar deze strategie mislukte hopeloos.
Het aanvallend spel van Costa Rica kwam niet goed uit de verf. De aanvallers werden slecht bereikt om hun aanval te kunnen voltooien. De defensieve strategie was ook inefficiënt en had zelfs kunnen leiden tot een grotere pijnlijke nederlaag voor Costa Rica.

De wedstrijd werd gedomineerd door de “Cafeteros”, een stellaire team onder leiding van coach José Pekerman met onder andere sterspeler van Real Madrid James Rodríguez en AS Monaco’s  Radamel Falcao, captain van het team.

Het Colombiaanse offensieve spel resulteerde in een aantal pogingen om te scoren maar werd gedwarsboomd door het goede werk van de Costa Ricaanse doelman Tico Esteban Alvarado.
De beslissende goal werd gescoord door Falcao. Hij maakte zijn vijfde doelpunt uit de laatste vijf interlands en daarmee werd hij ook direct de matchwinner. Falcao maakte kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd, door een lage voorzet van Juan Cuadrado binnen te tikken. James Rodriguez en Carlos Bacca hadden de marge hierna nog kunnen vergroten, maar zij waren niet scherp in de afronding. Colombia treft op de Copa América Brazilië, Peru en Venezuela.