Colombia verslaat Koeweit en Falcao bijna topscorer

Colombia heeft de oefenwedstrijd tegen Koeweit maandagavond winnend afgesloten. De Zuid-Amerikanen waren in Abu Dhabi met 1-3 te sterk voor het emiraat en Radamel Falcao scoorde één keer. Hij staat nu op 24 interlanddoelpunten en heeft nog twee treffers nodig om Arnoldo Iguarán te onttronen als topscorer aller tijden van Colombia.

Falcao heeft bij Manchester United nog maar zelden kunnen overtuigen en stond op 28 februari voor het laatst in de basis bij the Mancunians. Bij de nationale ploeg begeeft hij zich echter wel in een ‘comfortzone’ en voelt hij zich ‘thuis’, zo vertelde bondscoach José Pekerman voor de vriendschappelijke interland in het Zayed Sports City Stadion. Falcao stond maandag ook in de basis en kwam na rust tot scoren. Afgelopen donderdag maakte El Tigre nog twee doelpunten in de 0-6 overwinning op Bahrein.

De score werd na een kwart wedstrijd geopend door Abel Aguilar, die met een wonderschone volley van afstand de verre hoek vond. Koeweit kwam in de blessuretijd van de eerste helft langszij: Musaed Neda tikte de bal bij een hoekschop in de korte hoek binnen. Koeweit begon de tweede helft erg sterk en was tot twee keer toe dicht bij de voorsprong. Abdullah Al-Buraiki volleerde van dichtbij hoog over en na 51 minuten schoot hij tegen de verste paal. Colombia ontsnapte zodoende aan een blamage en groeide na het uur in de wedstrijd.