Colombia verslaat VS in slotfase

Colombia heeft vrijdagavond de vriendschappelijke ontmoeting met de Verenigde Staten winnend afgesloten. De Zuid-Amerikanen knokten zich een paar minuten voor tijd naar een 1-2 overwinning. Teofilo Gutiérrez kopte mooi raak na een voorzet met buitenkant voet van Edwin Cardona en schonk los Cafeteros zo de zege.

Team USA en Colombia ontmoetten elkaar op Craven Cottage, de thuisbasis van Fulham. Jürgen Klinsmann ruimde bij de start plaats in voor Rubio Rubin, de pas achttienjarige aanvaller van FC Utrecht. Het was echter niet hij, maar Jozy Altidore die zorgde voor de eerste goal van de avond. Al na acht minuten maakte Pablo Armero hands en ging de bal op de stip in Londen. Altidore nam de taak op zich en schoot slecht in, maar klopte doelman Camilo Várgas, die pas zijn derde interland speelde, toch: 1-0.

De Colombianen, die achterin met Santiago Arias begonnen ‘op tien’ met James Rodríguez, moesten het strijdplan zodoende al vlot wijzigen. Carlos Bacca kopte op aangeven van James over het doel van Brad Guzan, James zelf scheerde de paal met een vrije trap en Bacca raakte het aluminium na sterk voorbereidend werk van Abel Aguilar. De Amerikanen creëerden zelf niet veel kansen en verdedigden de voorsprong vooral met hand en tand.

Vroeg in de tweede helft diende zich echter een mogelijkheid aan voor de 2-0. Debutant Rubin kopte echter net naast en liet het uitkomen van een tweede droom zo achterwege. Aan de overkant ging de bal er wél in, na een uur spelen. Terwijl de VS dachten dat er gevlagd of gefloten zou worden voor buitenspel, schoof Bacca van buiten naar binnen omspeelde hij keeper Guzan: daarna vond hij het lege doel voor de 1-1. Vlak voor tijd kopte Gutiérrez vervolgens raak na de artistieke voorzet van Cardona en was de zege binnen.