Colombia wereldkampioen zaalvoetbal

Colombia is zaterdag op het elfde AMF wereldkampioenschap zaalvoetbal in Wit-Rusland wereldkampioen geworden. In de finale won het Colombiaanse zaalvoetbalteam tegen Paraguay met 4-0.

Ruim een week lang zijn 16 landen de strijd aangegaan voor de titel. België, Argentinië, Paraguay en Colombia gingen door naar de halve finales. Colombia veegde België aan door met een ruime zege 6-0 te winnen en Paraguay stuurde Argentinië naar huis.

un-certero-colombia-grita-campeon-la-albirroja

In de finale stonden de twee rivalen weer tegenover elkaar, maar de Colombianen moesten het grootste deel van de wedstrijd zonder hun topscorer John Pinilla doen, die door een blessure niet meer verder kon spelen. Pinilla was wel betrokken bij het eerste doelpunt van Camilo Gomez door een assist te geven. Jorge Cuervo maakte met een krachtig schot de 2-0 dat tevens als het 200ste doelpunt van het toernooi werd gemarkeerd. Diego Abril scoorde in de laatste minuut van de eerste helft het derde doelpunt. In de tweede helft scoorde Dimas Rodriguez na een mooie actie van Camilo Gomez.

Colombia_campeon25042015

Op het vorige WK in Bogotá was de finale eveneens Colombia – Paraguay. Toen trokken de Colombianen met 8-2 aan het langste eind.
Colombia (2000, 2011, 2015) en Paraguay (1988, 2003, 2007) staan nu gelijk met drie WK-titels gevolgd door  Brazilië met twee WK-titels.