Colombiaans elftal begint 2015 als nummer 3 van de wereld

Het Colombiaans voetbalelftal begint 2015 als nummer drie van de wereld. In de top van de door de FIFA uitgebrachte wereldranglijst zijn geen wijzigingen. Dat is niet verwonderlijk: afgelopen maand werden amper interlands gespeeld.

Dat betekent dat wereldkampioen Duitsland de lijst nog altijd aanvoert, gevolgd door Argentinië, Colombia, België en Nederland.

In het afgelopen jaar zijn 845 interlands gespeeld, een record voor een jaar waarin een WK werd gehouden. Colombia speelt de eerste wedstrijd in 2015 tussen 23 en 31 maart in nog een nader bekend gemaakte vriendschappelijke wedstrijd of wedstrijdreeks.

Volgende maand zullen er waarschijnlijk wel veranderingen te zien zijn op de wereldranglijst, aangezien de komende weken om de Azië Cup en Afrika Cup wordt gestreden. In juni zal de Copa America in Chili worden gehouden. Colombia zit in groep C en speelt zijn eerste wedstrijd op 14 juni tegen Venezuela. De tweede wedstrijd van de poule is op 17 juni tegen Brazilië en 21 juni speelt Colombia tegen Peru.