Colombianen krijgen visumvrijstelling voor Curaçao en Sint Maarten

Minister Koenders en de ministers-presidenten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben dinsdag op Curaçao tijdens het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Betrekkingen (KOBB) een akkoord bereikt over de visumvrijstelling voor Colombianen.

De vier landen kwamen in het kader van harmonisering van het Caribische visumbeleid overeen per 1 juli 2015 visumvrijstelling te geven voor Colombia, geldend voor Curaçao en Sint Maarten, vooruitlopend op mogelijke vrijstelling voor het Schengengebied. Dit besluit zal worden geëvalueerd in juli 2016. Voor Aruba en Caribisch Nederland zal visumvrijstelling voor Colombia worden verleend zodra visumvrijstelling voor beide landen voor het Schengengebied in werking zal treden. Visumvrijstelling Colombia voor Aruba en Caribisch Nederland zal een jaar na inwerkingtreding van deze visumvrijstelling voor Aruba en Caribisch Nederland worden geëvalueerd.

Met de afschaffing van de visumplicht, kunnen Colombianen niet alleen makkelijker op vakantie gaan naar de eilanden ook zullen de zakelijke betrekkingen tussen de eilanden en Colombia hierdoor vergroot worden.