Daimler opent nieuwe busfabriek in Colombia

Daimler breidt haar busproductie verder uit in Latijns-Amerika. De dochtermaatschappij Daimler Colombia SA opent een nieuwe busfabriek in Funza, in de buurt van Bogotá in Colombia. In de nieuwe fabriek, elfduizend vierkant meter groot, kunnen vierduizend bussen per jaar worden geproduceerd.

Er is twee miljoen dollar geïnvesteerd in de fabriek, waarmee Daimler zich voorbereidt op de groeiende vraag naar bussen in de regio. Hartmut Schick, hoofd van Daimler Buses: “In de uitdagende Latijns-Amerikaanse markt investeren we in onze vestigingen en in locaties en in moderne technologie.”

De Latijns-Amerikaanse markt is de tweede grootste busregio in de wereld. De busmarkt zal naar verwachting stabiliseren op een niveau van meer dan veertigduizend eenheden, op de lange termijn.

“Met ons moderne busportfolio met BlueTec 5-technologie, voldoen we aan de groeiende vraag van de Colombiaanse markt en aangrenzende Latijns-Amerikaanse landen naar schone en efficiënte voertuigen”, zegt Mathias Held, voorzitter van Daimler Colombia SA.

Met een marktaandeel van meer dan dertig procent zijn de Mercedes-Benz bussen van Daimler al sterk aanwezig in het stadsverkeer van Bogota. Meer dan 2300 bussen van Daimler zijn actief op de SITP- en TransMilenio-transportsystemen in Bogotá.