Daniel Martinez wint voor derde keer Colombiaanse kampioenschap tijdrijden

Wielrenner Daniel Felipe Martínez, de bekende klimmer van INEOS Grenadiers, won vandaag het nationaal kampioenschap tijdrijden in Colombia. Hij versloeg Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) en werd voor de derde keer in de laatste vier jaar gekroond tot Colombiaans kampioen individuele tijdrit dat betwist werd in het departement Risaralda.

De 25-jarige stopte de klok in 43 minuten en 27 minuten na het afleggen van de 38,3 kilometer van het circuit gelegen in het toeristische gebied van de Eje Cafetero, de koffiedriehoek.

Chaves, nieuwe versterking van EF Education-EasyPost voor dit seizoen, eindigde op 12 seconden achterstand, terwijl de derde plaats ging naar zijn teamgenoot Diego Camargo, die de race 41 seconden achter de winnaar beëindigde.

“Het is echt leuk om deze trui mee te kunnen nemen naar Europa”, zei Martínez na de race.

De Ineos Grenadiers-renner benadrukte dat het “een zeer veeleisende tijdrit” was waarin hij “kwalitatief zeer goede” rivalen had.

“Ik wist dat ik de favoriet was, maar ik was niet zeker. Ik had goed getraind, dingen goed gedaan, maar in de tijdrit waren er momenten dat ik al aan de limiet zat en we kwamen heel dicht bij de tijd,” voegde hij eraan toe.

Martinez won zijn derde nationale LRC titel nadat hij het evenement won in 2019 en 2020.

Lina Hernández (Colombia Tierra de Atletas) was de snelste in de individuele tijdrit voor vrouwen en pakte de titel nadat ze het 20,7 kilometer lange parcours aflegde in 28 minuten en 31 seconden.

Zij werd gevolgd door Yesi Tatiana Dueñas (Avinal-Carmen de Viboral) op 24 seconden en Camila Valbuena (Liga de Ciclismo de Bogotá) op 29, die het podium completeerde.