De tweede luchthaven van Bogotá in vijf jaar gereed

De Colombiaanse regering heeft plannen om in vijf jaar de bouw te voltooien van een tweede luchthaven voor de hoofdstad Bogotá genaamd El Dorado II.

Minister van Verkeer en Waterstaat, Natalia Abello, heeft bevestigd dat El Dorado II zal worden gebouwd in het westen van Bogotá, gescheiden van de huidige El Dorado terminal.

Volgens de vice-president Germán Vargas Lleras moet de overheid nog een prijskaartje aan het project hangen en zal het binnenkort beginnen met relevante studies.

De plannen omvatten uitbreiding van start- en landingsbanen en het verhogen van de operationele frequentie van 52 landingen of starts naar 90 in de piekuren.

“Ondanks een verdubbeling van de capaciteit in El Dorado zal de luchthaven niet in staat zijn de groei van passagiers in de komende vier jaar aan te kunnen. Dat is de reden dat het project El Dorado II ontwikkeld moet worden”, aldus Vargas.

Uit cijfers van de International Air Transport Association (IATA) blijkt dat Colombia, Brazilië en Mexico tot de 10 snelst groeiende markten behoren van passagiersvervoer.