Er zijn 26.186 planten in Colombia

Colombia, een van de meest biodiverse landen in de wereld, heeft 26.186 planten en 1.674 soorten korstmossen, volgens de eerste nationale catalogus van planten en mossen in Colombia.

Het rapport, van de Nationale Universiteit van Colombia en ondersteund door het ministerie van Milieu, toonde aan dat het gebied van de Andes de hoogste concentratie heeft van deze soorten (18.377), gevolgd door de Colombiaanse Pacifische regio, in het westen van het land (6052 ) en de Amazone, in het zuiden (5822).

Men vond tot 100 meter boven de zeespiegel 8.764 soorten planten en korstmossen, 22 soorten leven boven 4.900 meter hoogte in de bergen en in Colombia zijn vijf vleesetende planten gevonden.

Deze telling van de planten en mossen werd na dertien jaar onderzoek afgerond en uitgevoerd door 180 wetenschappers uit 20 landen.

De catalogus vermeldt de naam van de plant, het soort, de regio waarin het groeit, de hoogte boven zeeniveau, wereldwijde verspreiding en de staat van instandhouding. “Het verslag van de planten is beschikbaar op de website van de universiteit en laat ook zien welke soorten in gevaar zijn en welke verdere aandacht nodig hebben”, aldus Gabriel Vallejo, hoofd van het ministerie milieu.